Lavpristips

Her er syv stalltips til hvordan du kaprer de billigste flybillettene.

Det lønner seg å planlegge. Jo nærmere du kommer avreisedagen, jo mer betaler du. Smartingene i flyselskapene har nemlig for lengst har funnet ut at forretningsreisende vanligvis avtaler møter i siste liten, og dermed har dårlig fleksibilitet. Imens flyselskapene konsentrerer seg om å melke forretningsreisende, kan imidlertid en velorganisert flykunde dra fordeler av situasjonen. For å finne de billigste flybillettene, bør du søke på KAYAK 21 dager i forveien eller mer. Hvis ikke dette er mulig, er to uker i forveien en god nummer to. Er du her fortsatt? Hva venter du på?

Hvilken dag bør jeg reise? Dersom du er fleksibel når det gjelder reisedag, kan du kapre adskillig billigere flybilletter. Derfor bør du velge ”fleksible datoer” neste gang du søker på KAYAK. For eksempel kan det ofte være billigere å reise på lørdager enn andre ukedager, om ikke alltid for internasjonale flyvninger. Dessuten er det ofte billigere å reise midt i uken enn mandag, torsdag eller fredag, ettersom forretningsfolket liker å fly til møter mandag morgen og hjem igjen på torsdager.

Timing er alt. Nøkkelen til lave priser er å fly når ikke alle andre gjør det. Den billigste tiden på døgnet varierer fra flyrute til flyrute. Det passer for eksempel best å dra tidlig eller sent for ferieruter, mens midt på dagen er best for forretningsruter. Velg «Alle tider» når du søker, og bruk filtrene våre slik at du finner den billigste billetten.

Unngå høysesongene. Begynner du å se et mønster? Ikke reis samtidig som alle andre. Reis til syden eller New York før juleferien eller etter fellesferien. Ikke bare vil flybillettene være billigere, du slipper også rushet på flyplassen. Eller fly på julaften eller nyttårsaften, når andre allerede har kommet seg frem og flybesetningen er ekstra hyggelig.

Bruk valgmulighetene. Da lavprisselskaper som JetBlue og Easyjet forenklet prisstrukturen sin for å tilby flere billigbilletter, tok det ikke lang tid før alle flyselskapene gjorde det samme. Men dessverre fungerer ikke prisstrukturen til de ulike selskapene på samme måte. Derfor sammenligner vi prisene til en rekke på hundrevis av nettsider, slik at du enkelt finner den aller beste prisen..

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet Nøkkelen til lave priser er å fly når ikke alle andre gjør det. Den billigste tiden på døgnet varierer fra flyrute til flyrute. Det passer for eksempel best å dra tidlig eller sent for ferieruter, mens midt på dagen er best for forretningsruter. Velg «Alle tider» når du søker på KAYAK, og bruk filtrene våre slik at du finner den billigste billetten.

Sist, men ikke minst … Apropos lavprisselskaper: mange av disse flyr til alternative flyplasser, som for eksempel Torp eller Rygge i stedet for Gardermoen, for å slippe dyre flyplassavgifter. Ekstrakostnandene forbundet med å reise til eller fra småflyplasser er det dermed passasjerene som sitter igjen med. For noen er derimot småflyplasser å foretrekke, med fordeler som mindre trafikk, billigere leiebiler og færre folk i flyplassbaren. Uansett preferanse kan du velge å inkludere alternative flyplasser når du søker etter flybilletter på Sist, men ikke minst … KAYAK.