Mer om pristrender

Mer om pristrender

Når du skal bestemme deg for å kjøpe nå eller vente for å se om prisen faller, er vår anbefaling at du alltid skal bestille når du finner en pris du er fornøyd med. Våre spådommer om kommende pristrender gir deg ekstra informasjon du kan bruke, og vi anbefaler også at du sjekker våre generelle råd for når du skal bestille.

Hvordan lager vi prisforutsigelser?

Reisende utfører årlig millioner av søk på KAYAKs nettsider og mobile applikasjoner. Disse søkene analyseres av oss slik at vi kan gi en forutsigelse om prisen til bestemte destinasjoner og datoer vil falle eller stige i løpet av den neste uken.

Våre ansatte utvikler disse spådommene ved å bruke algoritmer og matematiske modeller. Forutsigelser basert på historikk kan aldri bli perfekte, og vi kan derfor ikke garantere at de alltid vil være korrekte.

Daglig overvåker og måler vi nøyaktigheten av forutsigelsene ved å følge med på et visst antall av flyvninger den neste uken (eller mellom ditt søk og avreisedato, avhengig av hva som er kortest) og forutsigelsene vi brukte til å begynne med, slik at vi kan bekrefte om vi tok rett eller feil.