Hvordan fungerer KAYAK

Som verdensledende reisesøkemotor jobber vi hele tiden hardt for å gi våre brukere den informasjonen de trenger slik at de kan planlegge reiser enkelt og trygt.

Et enkelt søk på KAYAK skanner gjennom hundrevis av reisesider på få sekunder. Om du leter etter fly, hoteller, leiebiler eller mer, så samler vi inn tilbud fra nettet. Sammenlign dine alternativer for samme flyvning, hotell eller leiebil, og bestem selv hvor du vil bestille -- enten det er direkte fra flyselskapet, hotellet eller leiebilselskapet… eller fra en annen reisenettside.

Prisene kommer rett fra reisesidene til skjermen din, uten noen ekstra gebyrer fra KAYAK. Når du har valgt det tilbudet du ønsker er det leverandøren som betaler oss for å videresende deg til dem eller hjelpe deg å bestille med dem. Det gjør at våre tjenester er helt gratis for våre brukere.

Vi tjener også penger på å vise reiserelaterte annonser på vår nettside. Dersom du er interessert og klikker på en av annonsene er det noen selskaper som betaler oss for det klikket.

Hvordan vi lister opp resultater.

Det er flere faktorer som spiller inn på hvordan vi lister opp resultatene etter at du har startet ditt søk. Det kan være en kombinasjon av informasjon som priser og gjestevurderinger. For flyvninger inkluderer vi også elementer som påvirker din komfort, som varighet og antall mellomlandinger. For å sikre at du finner akkurat det du søker har vi også filtre som kan hjelpe deg å tilpasse søket ditt (og naturligvis enklere sorteringsmuligheter som etter “Pris”).

Vil du vite mer? Slik sorterer vi vanligvis resultater:

Fly

Beste og Anbefalte

Selv om et tilbud er billig betyr ikke det at den nødvendigvis er den beste. Som standard er flyreiser ranger for å gi deg den beste avveining mellom pris og bekvemmelighet. Basert på faktorer som varighet, pris, avstand mellom avreise og destinasjon, antall reisende og hvordan du startet søket. Den relative betydningen av faktorene er spesifikk for hvert sett med søkeresultater, f.eks. prisen vil være mindre relevant hvis den billigste flyreisen kun er litt billigere, men mye lengre enn den raskeste. Til syvende og sist er det opp til deg, men å spare 50$ på den flyturen til NYC virker mye mindre fristende når du innser at det er en mellomlanding på 10-timer.

Ved prisparitet mellom flere søkeresultater for samme flyreiser vil rangeringen mellom disse søkeresultatene hovedsakelig være basert på klikkfrekvens og pris per klikk. Noen ganger vurderer vi også kvaliteten på tjenesten du får fra et leverandørnettsted. Vi fremhever faktorer som leverandørens bestilling- eller bagasjegebyrer, slik at har den faktiske totalprisen når du sammenligner alternativene dine. Hvis en leverandør ikke er tydelig om sine gebyrer, pleier vi ikke å anbefale dem.

Vi viser tilbud fra mange forskjellige kilder, inkludert flyselskaper, samlere, globale distribusjonssystemer, reiseadministrasjonsselskaper,og nettbaserte reisebyråer; Merk at det kan imidlertid hende at resultatene våre ikke alltid gjenspeiler alle tilgjengelige avtaler.

Billigste

Ser du etter den beste prisen? Vi kan hjelpe deg. Vår pris-sortering gir deg raskt og enkelt tilgang til billigste og/eller dyreste tilbud — det er din reise, så det er opp til deg.

Noen ganger er samme tilbud tilgjengelig hos flere leverandører. Alle leverandørene er synlige for deg, slik at du kan velge, men vi har markert en hovedleverandør basert på faktorer som popularitet og rangeringer. Leverandører kan også bli markert dersom de betaler mer for hvert klikk de får.

Overnattingssteder (hoteller og andre overnattingssteder)

Vi bruker interne algoritmer for å rangere eiendomsresultater samt sortere bookingleverandører og alternativer innenfor et gitt eiendomsresultat. For enkelhets skyld runder vi alltid prisen opp til neste hele tall.

For rangering av eiendomsresultater: som standard rangeres resultatene etter vår 'Anbefalt'-algoritme, som er basert på noen nøkkelparametere: pris, gjestevurderinger og popularitet (målt i klikk). Den relative betydningen av parameterne er spesifikk for hvert sett med søkeresultater. F.eks. vil pris være mindre relevant dersom prisforskjellen er svært liten. Vi tar også med det gjennomsnittlige inntektspotensialet for KAYAK fra hvert hotellresultat. I tillegg kan du sortere resultatene etter pris, hotellklasse, vurderingspoeng og avstand (fra destinasjonen i søket).

Noen ganger vil den samme avtalen være tilgjengelig på flere leverandørsider. Alle leverandørene er gjort synlige for deg å velge mellom, men vi fremhever én hovedleverandør basert på faktorer som leverandørens pris sammenlignet med den billigste prisen og gjennomsnittlig inntektspotensial for KAYAK fra hvert hotell resultat. Hvis det billigste tilbudet ikke vises over "Se tilbud" eller "Velg"-knappen i en hotelloppføring, kan du finne den ved å se etter prisen som er uthevet i grønn.

Pris

Ser du etter den beste prisen? Vi kan hjelpe deg. Vår pris-sortering gir deg raskt og enkelt tilgang til billigste og/eller dyreste tilbud — det er din reise, så det er opp til deg.

Leiebiler

Anbefalt

Den anbefalte sorteringen for leiebil er hovedsakelig prioritert etter pris, inntektspotensial for KAYAK, generell klikkpopularitet og populariteten til forskjellige bilklasser på hver hentedestinasjon (f.eks. SUV-er er mer populære enn normalt på dette hentestedet). For enkelte steder (bare oss foreløpig) tar vi også hensyn til vurderingspoengsummen til hvert utleiebyrå. Den relative betydningen av faktoren er spesifikk for hvert sett med søkeresultater.

Noen ganger er samme tilbud tilgjengelig hos flere leverandører. Alle leverandørene er synlige for deg, slik at du kan velge, men vi har markert en hovedleverandør basert på faktorer som popularitet og rangeringer. Leverandører kan også bli markert dersom de betaler mer for hvert klikk de får.

Pakkereiser

Anbefalt

Med pakkereiser er "Anbefalt"-algoritmen basert på noen få nøkkelfaktorer. Den vurderer hovedsakelig prisen, hotellets gjestevurdering og dets popularitet (målt i klikk). Vi tar også med det gjennomsnittlige inntektspotensialet for KAYAK fra hvert pakkeresultat.

Innenfor en pakkereise oppføring bestiller vi resultatene våre basert på en intern algoritme som balanserer prisene og inntektene våre for resultatene som vises.Pakkereiser vist på KAYAK er ofte tilgjengelige for bestilling på flere leverandørnettsteder, som hver betaler for klikk eller bestillinger som de får via KAYAK.

Tog og busser

Avgangstid

Vi har sortert resultatene for tog og buss etter avgangstid for å gjøre det enklere å finne en reiserute som passer deg og planene dine.

Billigste

Ser du etter den beste prisen? Vi kan hjelpe deg. Vår pris-sortering gir deg raskt og enkelt tilgang til billigste og/eller dyreste tilbud — det er din reise, så det er opp til deg.

Tog- og bussprisene våre inkluderer noen ganger obligatoriske skatter og avgifter, avhengig av lokalitet. Se etter tilleggsgebyrer. Noen partnere kan kreve et ekstra servicegebyr, et gebyr for ekstra bagasje eller et gebyr for visse betalingsmetoder.

Hvordan vi får prisene.

Vi søker gjennom hundrevis av reise-, flyselskap-, hotell-, og leiebilsider samtidig for å finne frem til de forskjellige alternativene tilgjengelig på nettet. Vi jobber alltid hardt for å ha nøyaktig og oppdatert informasjon, men noen ganger kan det være unøyaktigheter i prisene. Noen ganger er det fordi leverandørsiden ikke oppdaterer oss på beholdning, eller at de ikke har koblet seg til vår side på riktig måte, eller at en annen reisende akkurat har bestilt det aktuelle tilbudet. Den siste grunnen kan noen ganger skje fordi vi bruker caches for å holde hastigheten på siden oppe slik at du slipper å vente. Et eksempel kan være at du og en annen bruker gjør det samme søket innen det samme minuttet, da vil vi mest sannsynlig vise dere begge det samme resultatet. Leverandørsider skal minimum oppdatere oss på beholdning og priser hvert døgn. Selv om vi søker så mange sider som mulig samtidig så kan vi ikk søke overalt. Det er også tilfeller der vi ikke viser resultater fra spesifikke leverandører på grunn av tekniske eller kommersielle årsaker, eller fordi vi kan se at de har en negativ påvirkning på kundetilfredsheten.

Slik får vi anmeldelser.

Anmeldelser vises på siden vår på flere måter. Vi viser anmeldelser og vurderingsscore fra andre kjente reisenettsteder. Vi viser også anmeldelser fra brukere som har foretatt en bestilling gjennom vår plattform mens de er pålogget eller har sendt inn reiseruten sin til oss (les mer om Reiser her).

Selv om vi ønsker å publisere alle anmeldelser, enten positiv eller negativ, viser vi ikke anmeldelser som bryter med våre retningslinjer eller vilkår for anmeldelsesleverandører, i likhet med vår Vilkår for bruk, inkludert anmeldelser som inkluderer eller refererer til (blant annet):

  • Ulovlige aktiviteter;
  • Personlig eller sensitiv informasjon;
  • Banneord, seksuelle referanser, hatefulle ytringer, diskriminerende ytringer, trusler osv.
  • Imitasjon;
  • Er ikke relatert til emnet, eller den tiltenkte bruken av området på nettstedet vårt (etter eget skjønn)
  • Spam og falskt innhold.

Og for å sikre at anmeldelsene fortsatt er relevante slutter vi å vise anmeldelser som er over tre år gamle – eller hvis det har vært et eierskifte.

Vurderingspoeng beregnes ved å ta et gjennomsnitt av vurderingene vi samler inn, og vurderinger samlet inn av partnerne våre.

Slik samarbeider vi med andre selskaper.

KAYAK har kontraktssamarbeid med de fleste av de over 700 leverandørene som du kan se i våre resultater. Dersom du jobber i et selskap som er interessert i å jobbe med oss, kan du sjekke ut våre Affiliates- eller Hotelleiersider.

Separat fra disse samarbeidene er vårt selskap endel av Booking Holdings Inc., som også inkluderer reise- og fritidssider som blant annet Booking.com, Priceline.com, Agoda.com, Rentalcars.com og Opentable.com.

KAYAK driver også en portfolio med andre metasøk-merker inkludert KAYAK, SWOODOO, checkfelix, momondo, Cheapflights, HotelsCombined og Mundi.

Populære internasjonale flyruter.

Billige fly, hoteller, leiebiler og reisetilbud:

KAYAK søker blant hundrevis av reisesider samtidig for å finne de beste tilbudene på flybilletter, billige hoteller, pakkereiser og leiebiler.

Nå, hva ser du etter? Finn tusenvis av andre hoteller flyvninger, leiebiler og tog og busser med KAYAK.